Trainingen en workshops

Wij willen bijdragen aan het leveren van kwalitatief goede compressiezorg bij mensen met oedeem en wonden.

We denken namelijk dat er in de compressiezorg nog wel wat kan worden verbeterd en daar willen we dan ook aan meehelpen middels het verzorgen van trainingen, workshops en casuïstiekbesprekingen.

We nemen je mee in de wereld van het oedeem, zwachtelen, therapeutische elastische kousen en compressiehulpmiddelen, zodat je de deur uit gaat met een nieuwe dosis inzicht, energie en enthousiasme om de volgende casus aan te pakken.

 

Wie zijn wij?

Birgit heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de fysiotherapie met de hoofdspecialisaties; manuele therapie en oedeemtherapie.  In die jaren heeft zij heeft een uitgebreid scala aan cursussen gevolgd en een brede kennis ontwikkeld op het gebied van oedeem, training en beweging. Naast therapeut is zij ook trainer bij Lymphoedema Training Academy Nederland, waar ze therapeuten traint en begeleidt in de nieuwste manier van manuele lymfedrainage  (Fill&Flush MLD).

Suze is sinds 2006 aan het werk als huid- en oedeemtherapeut en sinds 2012 ook als wonddeskundige. Steeds zoekt ze, net als Birgit, naar manieren om de patiënt net nog iets beter te kunnen helpen.  Suze is organisator van enkele grote nationale symposia over lipoedeem, geeft trainingen over compressie aan verzorgenden en verpleegkundigen van de thuiszorg en verzorgt bij het NPI (Nederlands Paramedisch Instituut) workshops over compressie bij zelfmanagement.

 

Onderstaand citaat geeft aan hoe belangrijk de juiste compressie is!

 “Compressietherapie is één van de belangrijkste behandelingen voor patiënten met oedeem aan de onderste extremiteiten. Het is bewezen effectief bij de genezing van het ulcus cruris venosum, bij de behandeling van lymfoedeem en bij vermindering van kans op een posttrombotisch syndroom na een doorgemaakte diep veneuze trombose. In de dagelijkse praktijk komt het regelmatig voor dat bij patiënten met een wond wel lokale wondzorg wordt toegepast, maar geen compressietherapie. Men is vaak onvoldoende op de hoogte van het werkingsmechanisme van compressietherapie en/of men heeft onvoldoende ervaring met zwachtelen of andere compressiematerialen. Er bestaat dan ook behoefte aan een meer praktische leidraad voor de keuze en inzet van compressiemiddelen. – BRON:WCS)

Laat ons weten hoe we je verder kunnen helpen! 

 

 

                                 Oedeem Service

Louis Eijssenweg 3                           Welterlaan 23

6049 CD Herten                                 6417 CG Heerlen

T 0475-320399                                   T 0455715423

info@oedeemservice.nl

Oedeem Service is een onderdeel van Fysiotherapie Birgit Schmitz

Andere dicsiplines binnen Peoplecare Roermond zijn:

Paramedisch

Fysiotherapie Birgit Schmitz

Podotherapie Equinovarus

Logopedie Margo Wijnberg

Huidtherapie Suze van Beusekom

Blessurepoli

Rugcoaching

Sport&Gezondheid

Simply Fit! trainingscentrum

Personal Coaching Roermond

Yogaplace

Feeling Fit! Lifestylcoaching