Hoe werken wij?

In het kort willen we een duidelijk beeld geven van de mogelijkheden en de apparatuur waar we gebruik van maken.
 

Meten:

- Lymfscanner, met de lymfscanner kunnen we het gebied onderzoeken op aanwezigheid van een vochtpercentage. Het geeft een duidelijk beeld van regio's op armen, benen, hals, gezicht, rug, billen waar minder vocht en meer vocht aanwezig is. Aan de hand hiervan weten we dan hoe we de behandeling moeten opbouwen voor een optimaal resultaat.

- Echografie, echografie gebruiken we om te bekijken hoe het weefsel is opgebouwd, heeft zich veel bindweefsel gevormd? Ook dat geeft veel informatie op de behandeling te optimaliseren

- Compressietherapie, compressie is een hele goede ondersteuning van manuele lymfdrainage en na een LPG behandeling. De druk is van groot belang om het vatenstelsel te ondersteunen. We gebruiken de compressie apparatuur van Doove-Care, deze appartuur kan in sommige gevallen ook aangevraagd worden voor de patiënt, voor thuisgebruik, als deze voldoet aan alle voorwaarden.
 

- LPG behandeling, mn zeer geschikt voor personen met lipoedeem of cellilute.  Endermologie is een door LPG ontwikkelde behandeling voor celstimulatie. Onderhuidse cellen worden gestimuleerd om vetten vrij te geven en collageen aan te maken. Door de lymfscanner te gebruiken kunnen er heel gericht bepaalde gebieden worden behandeld. Bovendien zorgt de aanmaak van collageen voor een strakkere en gladdere huid. Een endermologie behandeling is 100% veilig en kan in het begin gevoelig zijn voor mensen met lipoedeem omdat de huid meestal pijnlijk is bij aanraking. Door deze behandeling wordt ook dat pijnlijke gevoel verminderd en vaak volledig wegbehandeld worden. 

                                 Oedeem Service

Louis Eijssenweg 3                           Welterlaan 23

6049 CD Herten                                 6417 CG Heerlen

T 0475-320399                                   T 0455715423

info@oedeemservice.nl

Oedeem Service is een onderdeel van Fysiotherapie Birgit Schmitz

Andere dicsiplines binnen Peoplecare Roermond zijn:

Paramedisch

Fysiotherapie Birgit Schmitz

Podotherapie Equinovarus

Logopedie Margo Wijnberg

Huidtherapie Suze van Beusekom

Blessurepoli

Rugcoaching

Sport&Gezondheid

Simply Fit! trainingscentrum

Personal Coaching Roermond

Yogaplace

Feeling Fit! Lifestylcoaching